Vrijdag 25 April 2008
Het is zover! Spannend hoor, gisteren hebben we ons huis verkocht een overgedragen aan de nieuwe bewoners. Toch vreemd als je na 10 jaar je huissleutel geeft aan de volgende bewoner. Weer een periode afgesloten, we hebben er een leuke tijd meegemaakt. Ons eerste huisje samen, nu is onze lady ons thuis. Alles wat we nodig hebben, hebben we bij ons.  

's Middags rijden we naar Lelystad en daar wordt onze auto opgehaald. Daar gaan onze wielen, vanaf nu wordt het of onze benenwagen of het openbaar vervoer. Maar gelukkig hebben we dan ook alle tijd.
Zaterdag 26 April 2008
Wat een klus de afgelopen week. Vaak zeiden we tegen elkaar: "waar laten we al die spullen?" Maar aan het eind van de week, heeft alles toch een plekje gekregen. Soms nog niet naar onze tevredenheid, dus we zullen vast nog wel eens iets verplaatsen of verzuchten "we hadden toch ook dit en dit mee? Weet jij waar dat gebleven is?

Vanochtend halen we nog de laatste spulletjes op bij Tagrijn Emma, onder andere ons hagelnieuw reddingsvlot. Toch wel handig om mee te hebben onderweg, maar hopelijk hebben we deze nooit nodig. We nemen afscheid van Hans, Robin en Gerda. We krijgen nog een lekker flesje rode wijn mee. Lief.
Nog een laatste zwaai van collega vertrekkers, Jan Bart Kolman en Monique Vonk (van de Victory) en daar verlaten van Lelystad Haven. Weer een periode die we afsluiten; "Wanneer zien we dit weer terug schiet door onze gedachten?"

Het is heerlijk weer, veel zon en weinig wind. Voor het eerst weer op op het water dit seizoen. Och nee, Nederlandse seizoenen zijn niet belangrijk voor ons, we zeilen vanaf nu het gehele jaar door alleen rekening houdend met de storm seizoenen. Vanaf nu hebben we alle tijd, daar moeten we onszelf nog regelmatig aan herinneren.
Omdat het zo weinig waait, gaan we op de motor richting Lemmer. We kunnen dus helaas onze nieuwe zeilen nog niet uitproberen.
We proberen zo ver mogelijk de Friese wateren op te komen, we zijn op weg naar Grou, waar komende dinsdag Frans' zijn dochter trouwt. Een feestje!
Zondag 27 April 2008
Ik ben nog niet goed wakker of Frans rukt het beddengoed af. Wakker worden en in de was. Ik mopper wat, maar ik kom er toch uit. Niet mijn sterkste kant, vroeg opstaan. En negen uur is voor mij vroeg!
Het is stralend weer, negen uur we vertrekken! Het laatste stukje naar Grou. Om elf uur leggen we aan in Grou. Hier zullen we voorlopig een paar dagen blijven liggen. Dat is geen straf, het is gezellig, veel bedrijvigheid, en het is heerlijk weer. We vermaken ons door de gehele middag lekker in de kuip te zitten met een hapje en een drankje. Wat een straf?!
Maandag 28 April 2008
Vandaag nog een laatste 'regeldag'. We gaan eerst naar Leeuwarden, daar wordt de feestelijke kleding opgehaald voor de bruiloft van morgen. Vervolgens door naar Heerenveen, hier hebben we een laatste afspraak met Bauwe, onze zaakwaarnemer, die onze regelneef is voor onze zaakjes in Nederland. Hopelijk heeft hij het niet te druk met ons.

's Avonds zijn we weer terug aan boord. En dan moet er eerst  gepoedeld worden. We gaan lekker onder de douche, veel water moet er verbruikt worden, want sinds vorige week hebben we onze water maker aan boord, en die moet regelmatig gebruikt worden. Met een tank van 1250 liter aan boord, is er natuurlijk altijd ruimte om de watermaker te draaien en de tank bij te vullen.
We zijn erg tevreden met onze watermaker, om verschillende redenen. Frans vindt het een zeer prettig idee dat we altijd betrouwbaar water hebben en ik krijg kriebels bij de gedachte om al de jerrycannetjes met water te moeten sjouwen aan boord in de meest exotische landen. Heb je al wel eens uitgerekend hoeveel jerrycans van 25 liter (en vol zijn deze zwaar) er gaan in een watertank van 1250 liter?

We gaan lekker schoon naar ons mandje, we zijn klaar voor de bruiloft van morgen.
Dinsdag 29 April 2008
Een dubbele feestdag, Frans mijn poppie is jarig, 59 jaar! Van harte! en Harro & Tineke trouwen vandaag.
We worden wakker en horen de regen zachtjes tikken op ons voorluik. Een vertrouwd geluid, alleen vandaag liever niet. Gelukkig schijnt 's middags een lekker zonnetje.

Het wordt een hele mooie dag, met een mooie bruid en bruidegom. Een stralend paar op hun stralende dag. We verzamelen bij de ouders van de bruidegom en even later komt het stralende paar in hun lelijk eendje aanrijden, de rode loper op. Met luid gejuich worden ze begroet. In de middag is eerste de ceremonie, natuurlijk zeggen ze allebei volmondig JA!. De heren en dames (met lange rokken en naaldhakken) stappen in bootjes (wat een gedoe maar het gaat goed) op weg naar het buitenhuisje van Joop en Anneke waar de taart en champagne klaar staat. Weer terug (ja weer in de bootjes met de naaldhakken) naar Oostergoo, waar we heerlijk dineren en feesten en rock and rollen tot in de late uurtjes. Wijn en bier vloeien rijkelijk, dus het wordt een gezellig boel. Het pas getrouwde stel vaart letterlijk in het huwelijksbootje naar het pikmeer, ternauwernood wordt een boei gemist (ja wat wil je met zovel bier en wijn) waar de huwelijksnacht wordt doorgebracht.
Woensdag 30 April 2008
Het is koninginnedag! Weer feest!
We zijn dapper en staan vroeg op, nadat we pas om drie uur in ons mandje lagen. Na een lekker ontbijtje, gaan we met de trein naar Franeker, daar komt de koningin. Het was erg druk en ik heb bijna mijn nek verdraaid, maar ik heb haar gezien!

's Avonds eten we samen met Harro & Tineke, Paul en Joop & Anneke lekker saté met friet. En daarna is het dan toch echt zover. We nemen afscheid van Harro & Tineke, de eerste keer dat we afscheid moeten nemen. Toch heel vreemd, afscheid nemen en weten dat je elkaar een jaar in ieder geval niet ziet. We beseffen het nog niet. Frans beseft het ook niet, dat hij zijn dochter zo lang niet zal zien. Het voelt meer als altijd, we zien elkaar wel weer over een paar weekjes, maar dit keer duurt het toch langer.

Woensdag 23 April 2008
De laatste dag op het werk. Afscheid nemen, voorlopig voor een jaar, maar met een grote kans op afscheid voorgoed.
Vreemd, als ik de parkeergarage uitrij op het Telecomplein gaan er allerlei gedachten door je hoofd. Na 17 jaar komt er een voorlopig eind aan het werken bij KPN, ik heb er een zeer leuke tijd gehad. Maar nu is dat toch voorbij. Frans kent dit gevoel als, hij is sinds september 2007 gestopt met werken. Ik moet er nog even aan wennen.
Ik ben op weg naar cafe 't Later, om daar een afscheidsborrel te drinken met mijn collega's. Ze komen in grote getale, en ik word in het zonnetje gezet. Lieve woorden, vele cadeau's en lieve persoonlijk wensen krijg ik mee. Ik zal aan jullie denken bij het hijsen van de seinvlaggen en wanneer we de fles champagne nuttigen. Er waren drie opties voor de fles, 1) drinken, 2) de boot dopen en 3) als flessepost. We zijn lekkere drinkers dus grote kans dat het toch optie 1 wordt.
Klik op de foto's voor meer
Konninginnedag in Franeker
Koningin Beatrix en prinses Margriet
Ik en Kátiuska
De uitnodiging
Het bruidspaar
Frans en ik
Vader en dochter aan de zwier