New Caledonia
New Caledonia is het derde grootste eiland in de Pacific, na Papua Nieuw Guinea en Nieuw Zeeland. Het kent de grootste lagoon ter wereld, New Caledonia is omgeving door 1600 km rif. New Caledonia bestaat uit het hoofd eiland (Grande Terra, ruim 400 km lang en 50 km breed) en de eilanden Isle Pines en Loyalty Islands. Grande terre kent een spectaculair berg landschap, een bergketen La Chaîne, de hoogste berg is Mount Panié in het noorden, 1629 meter hoog en Mount Humboldt in het zuiden, 1618 meter hoog.
New Caledonia is een stuk van het oude supercontinent Gondwana dat ooit uiteengevallen is in Africa, Zuid Amerika, Antartica, India, Australië en Nieuw Zeeland. Vandaar de vele mineralen in de bodem van Nieuw Caledonië.
De eerste bewoners in New Caledonia arriveerden ongeveer 1500 tot 2000 jaar geleden, Melanesiërs. In 1774 ontdekte James Cookde eilanden, in 1853 anam Frankrijk bezit van New Caledonia, toen werden ook de mineralen ontdekt waardoor de mijnbouw ontstond. Tussen 1864 en 1894 werden ongeveer 22000 Franse gevangenen naar New Caledonia gestuurd, New Caledonia was wat Australië voor de Engelsen was.

Klik op de foto's voor meer